وبلاگ حرفه و فن
حرفه و فن

از بـَدو ایجاد جریان الکتریکی، نیاز به وجود وسیله ی حفاظتی در برابر جریانهای خطا نیز به وجود آمد. فیوزها اگر چه به ظاهر پیچیدگی خاصی ندارند ولی کامل ترین و حساس ترین وسایل حفاظت از تجهیزات برقی هستند زیرا مصرف کننده های الکتریکی(مدارات) را درمقابل اتصال کوتاه یا جریان الکتریکی اضافی محافظت می کنند. فیوزها می بایست بگونه ای انتخاب شوند که در اثر اضافه بار یا اتصال کوتاه در کمترین زمان ممکن عمل کرده و مدار قسمت معیوب را قطع کنند. فیوزها همانند تمام قطع کننده ها در مدار به صورت سِری قرار می گیرند.
فیوزها با توجه به سیستمی که از آن محافظت می کنند به گونه های مختلفی تقسیم بندی می شوند:
فیوزهای ولتاژ پایین(LV Fuses): محافظت از تجهیزات الکتریکی با ولتاژ پایین نظیر کابلها ،الکترو موتورها ،مصارف روشنایی و خانگی
فیوزهای ولتاژ  متوسط(MV Fuses): محافظت از ترانسفور ماتور های توزیع ، بانکهای خازن ، الکترو موتورهای ولتاژ بالا
فیوزهای محافظت از نیمه رساناها(Semiconductor Protection  Fuses): محافظت از تجهیزات الکتریکی با عناصر نیمه رسانا  نظیر یو پی اس ها ، شارژرها و...


به صورت کلّی فیوزها را به دو گروه تندکار(فِرز) و کندکار(تنبل) تقسیم بندی می کنند:
تند کار: این فیوزها زمان قطع کمتری نسبت به فیوزهای کندکار داشته و به همین دلیل در مصارف روشنایی استفاده می شوند.
کند کار: این فیوزها با زمان قطع بیشتر برای راه اندازی موتورهای الکتریکی استفاده می شوند.


انواع فیوزها از نظر ساختار:
1-فیوزهای فشنگی  2-اتوماتیک(آلفا)  3-مینیاتوری  4- بکس   5-کاردی(تیغه ای)   6-شیشه ای یاکارتریج   7- فیوزهای فشار


در ساختار فیوزهای فشنگی یا ذوب شونده از یک سیم حرارتی که درمقابل افزایش جریان بیش ازحدمجاز، ذوب شده و ارتباط راقطع می کند؛ استفاده می شود. از آنجایی که عمل قطع جریان همراه جرقه می باشدجهت خفه(خاموش) و خنک کردن جرقه در داخل فشنگ از خاک نرم کوارتز همراه براده های سرامیک استفاده می شود.


فیوزهای مغناطیسی(خودکار):
در فیوزهای مغناطیسی به طور معمول دو عنصر مغناطیسی و حرارتی وجود دارد.عنصرِ مغناطیسیِ(رله مغناطیسی)این فیوزها اتصال کوتاه(افزایش آنی جریان) و عنصرِ حرارتیِ آن اضافه بار تدریجی(افزایش تدریجی جریان) را قطع می کند. دونوع معمول فیوزهای اتوماتیک عبارتنداز:
الف) فیوزآلفا  ؛  ب)کلیدفیوز مینیاتوری: این فیوز به صورت تک فاز و سه فاز ساخته می شود و دارای یک کلید قطع و وصل می باشد.


فیوز مینیاتوری تک فاز



این فیوز پرکاربردترین نوع فیوزها بوده و از سه قسمت رله مغناطیسی(رله جریان زیاد زمان سریع)، رله حرارتی یا بی متال(رله جریان زیاد تاخیری) و کلید تشکیل شده است .این مجموعه را کلید موتور نیز می نامند .این کلیدها در دو نوع L و G ساخته می شوند .نوع L در مصارف روشنایی بکار می رود و تندکار است و نوع G در راه اندازی وسایل موتوری مورد استفاده قرار می گیرد و کندکار است.

برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی

شیر

تقلبات شیر می تواند شامل گرفتن چربی یا اضافه کردن آب و یا هر دوی آنها با هم باشد.تقلب دیگر در مورد شیر که شاید نتوان آن را یک تقلب مستقیم به حساب آورد از بین بردن ترشیدگی ناشی از فساد شیر با اضافه کردن جوش شیرین است که ظاهر فساد شیر را مخفی می کند.این تقلبات متاسفانه در هنگام فروش و یا در منزل از ظاهر شیر قابل تشخیص نیست مگر اینکه این تقلبات بیش از حد انجام گرفته باشد که معمولا در چنین شرایطی ظاهر محصول آنقدر تغییر می کند که تقلب آن کاملا آشکار می شود.البته شیر ترشیده که با جوش شیرین خنثی شده باشد با جوشاندن مجددا ترش خواهد شد که این روش یکی از راه های شناسایی شیرهای تقلبی است.در مورد شیر مطمئن ترین راه،مصرف فرآورده های صنعتی به جای محصولات بی نام و نشان و سرگردان است.

 ماست

در مورد ماست،علاوه بر احتمال تقلب در شیر مورد استفاده برای تولید ماست امکان افزودن موادی برای افزایش قوام ماست وجود دارد.یک ماده بسیار موثر و تقلبی بسیار قدیمی،افزودن نشاسته برای افزایش قوام است که با اضافه کردن ید با نشان دادن رنگ آبی می توان در برخی موارد این تقلب را مورد شناسایی قرارد داد.گاهی اوقات هم چنانچه شایع است برای نشان دادن چربی ماست ممکن است از انداختن یک دستمال کاغذی بر روی سطح کاسه یا سطح ماست استفاده شود.

 فرآوردهای گوشتی

انواع سوسیس،کالباس وهمبرگر،ازفراوردهای گوشتی رایج درکشورماهستند،شایدصنایع گوشت بیشترین امکان تقلب رادربین گروههای مختلف موادغذایی داشته باشند زیراکه مواداولیه پس ازمخلوط شدن ویکنواخت شدن ،درظاهرقابل شناسایی نیستند.ازانواع تقلب می توان استفاده بیشتر ازمحصولات ارزانتر مثل آرد و سویاو...رانام برد.تقلب دیگرکه تشخیص آن به مراتب مشکل تربوده ودرآزمایشگاههای معمولی هم قابل تشخیص نیست،استفاده ازقسمت های زاید لاشه مثل شش ها ، نای،روده و...است.

رب گوجه فرنگی

تقلب اصلی رب گوجه فرنگی اضافه کردن کدوی پخته شده است.

سرکه

سرکه صنعتی دراصل یک محلول 5درصد اسید استیک است که درانواع تقلبی آن ممکن است ازاسیدهای غیرمجاز ویارنگ های غیر مجازبرای ساخت یک محلول اسیدی مشابه استفاده شده باشد.

کشک

تقلب اصلی کشک اضافه کردن آرد به محصول است که درچنین شرایطی کشک مایع تولید شده،به اندازه کافی اسیدی نبوده  ویکی ازعوامل اصلی ایجادخطرمسمومیت های کشنده مانندبوتولیسم براثر مصرف این ماده غذایی است.

برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی

                                    

كره به عنوان يكي از فرآورده هاي لبني از جمله مواد غذايي است كه  مورد تقلب بسياري از  سودجويان قرار مي گيرد و شايد با اندك توجهي مصرف كننده بتواند با استفاده از ذائقه خود و بو طعم و ظاهر آن به تقلب در آن پي ببرد. در مطالب زير به برخي از اين تقلبات اشاره شده است :

اضافه کردن آب به کره :     

مقدار آب روغن حيواني حدود صفر درصد و مقدار آب موجود در کره حدود ( 25 ? 20 ) درصد است . عده اي از متقلبين براي بالابردن وزن کره مقداري آب به آن اضافه مي کنند ، بدين ترتيب مقدار آب کره از حدود 20 درصد گاهي تا 40 درصد افزايش مي يابد . براي سهولت جذب آب ، مقداري کازئين ، و يا مواد جاذب رطوبت ديگري مانند کلرو سديم به کره اضافه مي کنند و بدين ترتيب وزن آب و کازئين به وزن کره اضافه مي شود و از مقدار چربي آن کاسته مي شود .

اضافه کردن روغن هاي نباتي به کره :

در برخي موارد متقلبين به كره  چربي هاي حيواني يا نباتي مانند مارگارين و يا روغن هاي نباتي ديگر مي افزايند كه در اين حالت نيز چون قيمت روغن ها و چربي ها از کره ارزانتر است اين عمل براي متقلب مقرون به صرفه خواهد بود .

 

اضافه کردن مواد رنگي به کره :

در کره گاهي رنگ زرد ظاهر ، مطلوب ومورد توجه مصرف کنند گان است به همين جهت برخي متقلبان  کره را با مواد رنگي مخلوط مي کنند که پاره اي از از اين مواد رنگي از دسته مواد افزودني مجاز مانند ويتامين هاي A و B هستند و پاره اي ديگر ممکن است از مواد افزودني غير مجاز و خطرناک باشد

 اضافه کردن بیکرومات به کره :

در مواردي براي جلوگيري از بروز نشانه هاي تندي و ترشي کره و یا از بین بردن این نشانه ها به کره مقداری بيکرومات اضافه می نمایند

 

برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی

 

آب ليمو ترش به دليل سرشار بودن از ويتامين c و طعم و عطر مطبوع همواره به عنوان يك چاشني در تهيه غذا مورد استفاده و توجه خاص مردم قرار دارد و به همين نسبت متاسفانه دستخوش تقلب سودجويان بازار واقع مي شود .

يکي از روش هايي كه متقلبين در تهيه آب ليموي تقلبي پيش مي گيرند به اين ترتيب است که مقداري کاه زبر را با آب ولرم مخلوط کرده و مدتي به حال خود قرار مي دهند . در اين حالت پس از مدت کوتاهي مايع زرد رنگي حاصل مي شود که آن را مدتي روي ليموي آب گرفته و گاه چرخ شده قرار مي دهند. سپس پوست ليموها را جدا کرده و مقداري اسيداستيک يا جوهر ليمو به آن اضافه مي کنند.

در پاره اي از موارد تنها مقداري آب به ليموي آب گرفته و چرخ شده اضافه مي کنند و پس از مدتي مخلوط را به هم زده و قسمت مايع را جدا کرده و مقداري جوهر ليمو به آن اضافه مي کنند.

برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی

درباره وبلاگ

به نام خالق هستی .به وبلاگ من خوش آمدید.این وبلاگ توسط قاسمی دبیر حرفه وفن طراحی گردیده است.اميد است همکاران، دوستان و دانش آموزان عزيز با نظرات و پيشنهادات سازنده خود،در هر چه بهتر شدن مطالب اين وبلاگ مرا ياري نمايند.
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 6
بازدید هفته : 20
بازدید ماه : 44
بازدید کل : 574344
تعداد مطالب : 445
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1