وبلاگ حرفه و فن
حرفه و فن
علایم و نشانهها آسیبها و بیماریها معمولاً بهصورت مجموعهای از نمودهای متمایز ظاهر میشوند. نمودها بر دو دستهاند: علایم که مصدوم ممکن است به آنها اشاره کند و نشانهها که شما ممکن است (در معاینه) آنها را کشف کنید. بعضی از نمودها کاملاً آشکار هستند در حالی که عدهای دیگر، تا زمانی که مصدوم را بهطور کامل و دقیق معاینه نکنید، از نظر دور میمانند. ادامه مطلب ... برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی چگونه می توان قارچ های سمی را شناخت؟
برای بازشناختن قارچ های سمی از قارچ های خوراکی به هیچ وجه نباید آن را در زیر زبان آزمایش کنیم. هر مطلبی را که برای آزمایش این قارچ ها تا به حال شنیده اید، همه را فراموش کنید. علاوه بر این، راه هایی را که برای آزمایش کردن چنین قارچ هایی تا به حال امتحان می کرده اید، همه را کنار بگذارید. زیرا شما به هیچ وجه نباید قارچی را که در جایی سبز شده است و آن را نمی شناسید بخورید و یا حتی آن را مزه مزه کنید. تنها قارچ هایی قابل اطمینان هستند که در مغازه های معتبر برای فروش در دسترس مشتری ها قرار گرفته اند.
درباره ی قارچ ها پندار های اشتباه آمیز بسیاری رواج دارد. بعضی ها خیال می کنند اگر قارچ های سمی را به هنگام پختن، با قاشق نقره ای به هم بزنیم، قاشق سیاه خواهد شد. ولی این موضوع کاملاً اشتباه است. این تصور نیز حقیقت ندارد که گفته اند برخی از قارچ ها به مجرد این که به آن ها دست بزنیم، به دست انسان آسیب می رسانند. پندار غلط دیگر درباره ی قارچ این است که به تصور برخی از مردم، آن دسته از قارچ ها که بالک های صورتی رنگ دارند، سالم هستند.
اساسا برای شناسایی قارچهای سمی از خوراکی فقط یک راه دقیق و مطمئن وجود دارد و آن هم آزمایشگاه است و فقط شناسایی جنس و گونه کافی نیست زیرا در بین قارچهای خوراکی، قارچ سمی و در بین قارچهای سمی، قارچهای خوراکی وجود دارد.
اما به صورت صحرایی روشهایی وجود دارد اما دقیق نیستندکه عبارتند از:
1) اگر در یک آب جوش جوشانده شود بخارات حاصل از قارچ سمی، قاشق نقره ای را سیاه می کند.
2) اگر قارچ سمی را در شیر خوراکی بیاندازیم شیر را می برد.
3) قارچهایی که پایه آن در کیسه ای قرار دارد سمی است.
4) نوعی قارچ که کلاهک آن قرمز با دانه های سیاه می باشد قارچی است بسیار سمی که قدرت آن را دانشمندان در جزء قویترین سموم قرار داده اند.( مهندس کوثری) برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی بيماريهاي بافت اطراف دندان ميتواند در هر سني اتفاق بيفتد، اما معمولا نيمي از افراد بالاي 18 سال حداقل در مراحل اوليه زندگي تا حدي درگير بيماريهاي بافتهاي نگهدارنده اطراف دندان هستند.
بافت های نگهدارنده اطراف دندان می توانند به انواع مختلفی از بیماری ها مبتلا شوند كه همگی بر اثر عفونت باكتریایی لثه ها، استخوان و رباط هایی كه دندان حمایت كرده و آنها را در داخل آرواره نگه می دارند، به وجود می آیند. بیماری های بافت های نگهدارنده اطراف دندان معمولا بدون درد بوده و ممكن است پیشرفتی آهسته یا كاملا سریع داشته باشند. بدون معاینه منظم دندان ها، ممكن است با آسیب شدید لثه ها و استخوان های آرواره، از بیماری بافت های نگهدارنده اطراف دندان های خود مطلع نباشید در این صورت از دست رفتن دندان غیرقابل اجتناب خواهد بود. جرم های دندانی؛ مجرم درجه یك بیماری های بافت های اطراف دندان بر اثر انواعی از باكتری های موجود در پلاك (لایه های چسبنده بی رنگی از باكتری ها كه به طور مداوم روی دندان ها تشكیل می شود) به وجود می آید. این باكتری ها سمومی از خود ترشح می كنند كه لثه ها را تحریك كرده و منجر به از هم گسیختگی اتصال بافت های لثه به دندان ها می شود. به مرور زمان این سموم می تواند بافت های لثه را از بین ببرد و با پیشرفت عفونت به ضایعات استخوانی منجر شود. چنانچه پلاك روی دندان برداشته نشود، می تواند با مواد دیگر تركیب شده و به رسوب سخت و متخلخلی به نام جرم یا «باره» تبدیل شود. جرم روی سطح دندان و بالای خط لثه ممكن است در بیماری های بافت اطراف دندان دخالتی نداشته باشد، اما وجود جرم روی سطح ریشه دندان و زیر لثه ها، برداشتن پلاك و باكتری های جدید را دشوارتر می كند. برخلاف این كه پلاك را خود فرد نیز می تواند از سطح دندان بردارد، اما جرم یا باره دندان فقط توسط دندانپزشك یا بهداشت كار دندان برطرف می شود. مراجعه به دندانپزشك؛ تنها راه تشخیص دندانپزشك با ویزیت های دندانپزشكی منظم می تواند بیماری های بافت های اطراف دندان را در مراحل اولیه، قبل از صدمه دیدن غیرقابل برگشت استخوان ها و دندان ها تشخیص دهد. این بیماری ها پیشرونده بوده و ابتدا علائم ناراحت كننده ای ایجاد نمی كند تا در مورد وجود مشكل به شما هشدار دهد. با این همه، درد در مراحل پیشرفته یا در بیماری های با پیشرفت سریع ممكن است رخ دهد بنابراین آنقدر صبر نكنید كه دندان درد به سراغتان بیاید. دندانپزشك در طول معاینات عمومی، لثه های شما را از نظر مشكلات بافت های اطراف دندان معاینه و با استفاده از وسیله ای به نام سوند پریودونتال، اتصال بافت لثه به دندان، عمق شیار بین لثه ها و دندان ها و عمق پلاك ها را اندازه گیری می كند. همچنین ممكن است برای بررسی تخریب استخوان نیاز به گرفتن عكس رادیوگرافی پیدا شود. جرمگیری؛ قدم اول درمان شیوه درمان بیماری های بافت اطراف دندان بستگی به نوع بیماری و پیشرفت آن دارد. علاوه بر برنامه درمانی، رعایت بهداشت روزانه دهان برای موفقیت هر نوع درمان بافت های اطراف دندان ضروری است. نخستین قدم معمولا پاكسازی كامل است كه شامل جرمگیری برای برداشتن پلاك ها و جرم زیر خط لثه است. در برخی موارد نیزممكن است جفت شدگی دندان ها احتیاج به تنظیم كردن داشته باشد. همچنین برای كمك به كنترل رشد باكتری های زیر لثه كه از خود سم تولید كرده و باعث التهاب بافت های اطراف دندان می شوند، استفاده از آنتی بیوتیك ها یا شستشو با مواد ضدعفونی كننده توصیه می شود. در صورت پیدایش پلاك عمیق (بیش از چهار تا شش میلی متر) ممكن است به عمل جراحی فلاپ احتیاج شود، زیرا باقی ماندن پلاك ها زمینه را برای ایجاد عفونت و تخریب استخوان فراهم می كند. در این تكنیك لثه را از روی استخوان بلند كرده و سپس در محلی جدید یا در وضعیتی جدید از نو بخیه می زنند تا تمیز نگه داشتن آن راحت باشد. پیشگیری همیشه بهتر است در صورت مراقبت مناسب و كافی، حفظ سلامت دندان ها و لثه ها برای یك عمر امكان پذیر است، بنابراین برای پیشگیری از ایجاد این بیماری ها باید به نكات زیر توجه كرد: ـ دندان ها را حداقل دو بار در روز مسواك بزنید. این كار پلاك دندان را برطرف می كند. ـ مسواكی با پرز های نرم و كیفیتی خوب انتخاب كنید. مسواك سایش پیدا كرده یا ریش ریش شده یا با پرزهای سخت می تواند به لثه ها صدمه بزند. ـ اطمینان حاصل كنید كه از محصولات مورد تایید دندانپزشكان استفاده می كنید تا ایمنی و اثر بخشی محصول تضمین شده باشد. ـ از نخ دندان یا سایر تمیزكننده های بین دندانی برای كمك به زدودن پلاك از فضای بین دندان ها كه مسواك دسترسی به آن ندارد، استفاده كنید. ژنژویت را غالبا می توان به طور موفقیت آمیزی با مسواك زدن منظم روزانه و تمیزكردن بین دندان ها برطرف كرد. ـ خمیر دندان ها و دهان شویه های حاوی فلوراید برای كمك به پیشگیری دندان توصیه می شود. چنانچه در كنترل پلاك بالای خط لثه و ژنژویت احتیاج به كمك اضافی داشتید، دندانپزشك ممكن است علاوه بر روشی كه به طور روزانه برای حفظ بهداشت دهان به كار می برید،استفاده از یك دهان شویه ضد میكروبی مورد تایید ADA را به عنوان روشی موثر توصیه كند. ـ رژیم غذایی متعادلی برای سلامت عمومی بدن خود داشته باشید و از گروه های غذایی اصلی مانند نان ها، حبوبات و سایرغلات، میوه ها، سبزی ها، گوشت ها، گوشت پرنده ها، ماهی ها، شیر، پنیر و ماست استفاده كنید؛ این غذاها، پروتئین ها، كربوهیدرات ها، چربی ها، ویتامین ها، مواد معدنی و آب كافی مورد نیاز بدن را فراهم می كنند. ـ طبق برنامه ای منظم به دندانپزشك مراجعه كنید، زیرا دندانپزشك و بهداشت كار دهان و دندان تكنیك های مناسبی برای مسواك زدن به شما نشان و پرسش های شما را پاسخ می دهند و برنامه مناسبی برای معاینات عمومی به شما توصیه می كنند. نشانه های بارز بیماری لثه شما با یادگیری علائم هشداردهنده می توانید در مبارزه علیه بیماری های بافت های نرم اطراف دندان به دندانپزشك و خودتان كمك كنید، بنابراین اگر هریك از علائم زیر را مشاهده كردید، فورا به دندانپزشك مراجعه كنید: ـ لثه هایی كه به آسانی خونریزی می كنند. ـ لثه های قرمز، متورم و دردناك ـ لثه هایی كه از دندان ها عقب نشینی كرده اند. ـ بیرون زدن چرك از بین دندان ها و لثه ها هنگام فشاردادن لثه ها ـ بد بویی یا بدمزگی دائمی دهان ـ فاصله افتادن یا لق شدن دندان های دائمی ـ هر نوع تغییر در جفت شدن دندان های بالا و پایین هنگام گاز زدن ـ هر نوع تغییر در نشستن دندان های مصنوعی روی لثه با وجود این، ممكن است شما دچار بیماری بافت های اطراف دندان شوید و در عین حال هیچ یك از این علائم را نداشته باشید. بیشتر مردم با وجود ابتلا به بیماری های بافت اطراف دندان، دردی احساس نمی كنند. به همین دلیل معاینه های عمومی منظم شامل بررسی امتحان بافت های اطراف دندان اهمیت دارد. التهاب لثه؛ شایع ترین بیماری بافت اطراف دندان شكل های مختلفی از بیماری های لثه ای و بافت های اطراف دندانی وجود دارد كه شایع ترین آنها التهاب لثه و بافت های نگهدارنده اطراف دندان است. التهاب لثه (ژنژویت) اولین مرحله بیماری بافت های اطراف دندان بوده و قابل برگشت است. با وجود این، در صورت عدم معالجه ممكن است به بیماری های وخیم تری منجر شود. پریودنتیت یا التهاب بافت های اطراف دندان نیز مراحل پیشرفته تر بیماری های اطراف دندان است. در این حالت، لثه ها، استخوان و سایر ساختارهایی كه از دندان ها محافظت می كنند، آسیب می بینند و ممكن است موجب شل شدگی و افتادن دندان ها شوند یا فرد بیمار احتیاج به كشیدن آن پیدا كند. در این مرحله برای پیشگیری از ضایعات دندانی به درمان های پیچیده تری احتیاج است. اگر چه بیماری های اطراف دندان بر اثر پلاك ایجاد می شود، تعدادی از عوامل دیگر نیز می تواند احتمال خطر،شدت و سرعت پیشرفت این بیماری ها را افزایش دهد؛ به عنوان مثال افرادی كه تنباكو می كشند یا می جوند در مقایسه با افرادی كه اصلا تنباكو مصرف نمی كنند، به احتمال بیشتر و با شدت بیشتری دچار بیماری های بافت اطراف دندان می شوند. پل ها و نامرتبی دندان ها و پرشدگی های ناقص دندان نیز در انباشتگی پلاك و افزایش احتمال ایجاد بیماری های بافت اطراف دندان دخالت دارند. عاداتی كه در آن فشار زیادی به دندان ها وارد می آید، مانند دندان قروچه كردن یا ساییدگی دندان ها نیز ممكن است روند تخریب استخوان های حمایت كننده را تسریع بخشد. در ضمن رژیم غذایی نامتعادل نیز ممكن است باعث افزایش شدت و سرعت پیشرفت بیماری های بافت اطراف دندان شود. تحقیقات نشان می دهد رژیم غذایی نامتعادل نیز باعث می شود بافت های دهان مقاومت كمتری نسبت به عفونت داشته باشند برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی
خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است. قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت .....
خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده می كرده اند. خیار گیاهی است علفی و یكساله دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازك و خشن است . برگ های آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است. گل های آن زرد رنگ كه به دو صورت نر و ماده روی یك پایه قرار دارند. میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممكن است كوچك یا بزرگ باشد. خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است. قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است. آشامیدن آب خیار جهت رفع اکثر تب های شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب معده، رفع تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان سودمند است.جوشانده پوست خیار، درمان خوبی برای یرقان است.یک لیوان آب خیار با نیم سیر نبات، مسهل خوب و گوارایی است و صفرا و سودا را از معده به خوبی خارج می نماید که برای این کار آب خیار رسیده که کمی ترش مزه می باشد، بهتر است. اگر مقداری میخک را در آب خیار خیسانده و پس از 24 ساعت آن را صاف کرده و با عسل نوش جان نمایید، رنگ رخسارتان باز می شود؛ در حقیقت به کبد شما جلا می دهد و روح را شاداب می نماید.اگر مبتلا به مرض قند هستید تا می توانید از خیار و تخم خیار استفاده کنید.خیار از نظر طب قدیم ایران سرد است و خنك كننده بدن می باشد و به هضم غذا كمك می كند. سایر خواص درمانی خیار شامل موارد زیر است : 1) حل كننده اورات و اسید اوریك است، بنابراین بیماری نقرس را درمان می كند. 2) ادرار آور است و برای رفع سوزش ادرار مفید است. 3) خون را تصفیه می كند. 4) خیار برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است. 5) عصاره برگ های له شده خیار ایجاد تهوع می كند، بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه گوارش مصرف می شود. 6) خیار عطش را تسكین می دهد. 7) خیارملین است. 8)خیار کبد را جلا می دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می کند.9) اگر خیار را حلقه حلقه كرده و روی پوست صورت بگذارید، چین و چروك های صورت را از بین می برد و صورت را جوان می كند. 10) اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شست و شو دهید. اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ كنید، همه روزه از لوسیون زیر استفاده كنید: یك خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یك لیوان شود. سپس آن را صاف كنید و بگذارید سرد شود. بعد 50 گرم بادام خام و پوست كنده را آسیاب كرده و با این آب مخلوط كنید. آن را به هم بزنید و با پارچه صاف كنید. به محلول صاف شده 250 گرم الكل سفید و یك گرم اسانس گل سرخ اضافه كنید و كاملا هم بزنید. هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند. 11) برای درمان اگزما، ترکیدن پوست و رفع خارش مفید است. 12) جوشانده پوست خیار برای یرقان داروی بسیار خوبی است و برای این کار بهتر است سه روز متوالی آن را نوش جان نمایید. 13)همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند.مضرات : * اشخاصی كه ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی كنند زیرا ممكن است باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد. * خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می شود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن خیار می توانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید. * همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند. كسانی كه نمی توانند خیار را خوب هضم كنند، باید آن را با نمك بخورند.
برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی اگر حسابی اعصابتان به هم ریخته، موز بخورید برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی نويسندگان |