وبلاگ حرفه و فن
حرفه و فن
کائوچو
این درخت، گیاهی گرمسیری است که اصلیت آن به کشور برزیل تعلق دارد. «کائوچو» نام دیگر لاتکس است. این واژه از عبارتی سرخپوستی گرفته شده است. «کاوو- او- چو» به زبان سرخپوستان آمریکای مرکز یعنی «اشکهای درخت». ذرههای لاتکس در شیره بسیاری از گیاهان وجود دارد؛ اما بیش از همه در شیره درخت کائوچو یافت میشود شیره درخت طعمی ترش دارد و مانند شیر فاسد شده بوی بدی میدهد. ادامه مطلب ... برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی آنچه درباره گروه خونی تان نمی دانستیدانسانها از بسیاری جهات با هم تفاوت دارند. این تفاوت در گروههای خونی آنها نیز وجود دارد. فردی که گروه خونی A مثبت دارد، نمیتواند از فردی با گروه خونی B منفی خون بگیرد زیرا در این صورت بدنش به شدت واکنش نشان میدهد. در مورد موادغذایی نیز همین مساله صادق است، یعنی برخی موادغذایی که بدن بعضی افراد به خوبی میپذیرد با دستگاه گوارش برخی دیگر از افراد سازگار نیست. البته در اینکه دستگاه گوارش میتواند خود را سازگار کند، شکی نیست اما اگر بدانید چه موادغذاییای با بدن شما سازگارتر هستند، نیازی نیست بیدلیل رژیم غذایی خود را تغییر دهید. ادامه مطلب ... برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی هنگامی که نام این دو ماده غذایی شنیده میشود اولین سؤالی که به ذهن خطور میکند این است که چه خصوصیاتی این دو ماده غذایی را از هم متمایز میسازد و یا این که مصرف کدام یک از آنها بهتر است.اگرچه کره و مارگارین هر دو به عنوان منابع چربی شناخته میشوند، اما هر کدام از آنها از منبعی متفاوت استخراج میگردند و در نتیجه نوع چربیهای تشکیل دهنده آنها متفاوت است.
کره کره که یک امولسیون آب در چربی است دارای منشأ حیوانی بوده و علاوه بر چربی شیر(بیشتر از 80 درصد) و آب (تقریباً 15 درصد) دارای ویتامینهای محلول در چربی(E, A, D)، مواد معدنی (کلسیم، فسفر،...) و در حدود 1 درصد پروتئین می باشد. چربی شیر درون گویچه هایی قرار دارد که توسط غشای پروتئینی پوشانده شده است؛ این غشاء مانع از به هم چسبیدن گویچه های چربی می گردد. در فرایند تولید کره(کره زنی) بوسیله دستگاهی به نام "چرن" غشاء پروتئینی از بین رفته و این امکان در اختیار گویچه های چربی قرار می گیرد که با هم تماس پیدا کرده و توده ای از چربی را به وجود آورند.
برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی آب ژاول
وايتكس (آب ژاول)Vaytks Bleach نام عمومی: وايتكس (آب ژاول)Vaytks Bleach نام تجاری: Vaytks Bleach آب ژاول(Javel Water) نام علمی: هيپو كلريت سديم(Sodium Hypochlorite) نام ماده: هيپو كلريت سديم(Sodium Hypochlorite) سایر اسامی: آنتي فرمين , اكسيد كلريد سديم , اكسي كلريد سديم
ادامه مطلب ... برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی سيب زميني
سيب زميني بـا نـام علمي سولانوم توبروسوم (solanum tuberosum) يك گياه يك ساله از خانواده تيره گوجه فرنگي (solanacea) ميباشد. گوجه فرنگي، بادنجان و فلفلها نيز جزو همين خانواده محسوب مي گردند. هندي ها در حدود 4 هزار سال پيش نخستين مردماني بودند كه سيب زميني را در آمريكاي جنوبي در پرو كشت دادند. بيش از هزار گونه سيب زميني در سراسر جهان وجود دارد. نام نخست سيب زميني (batata) بوده است كه اسپانيايي ها آن را در قرن 16 به (potato) تغيير دادند. سيب زميني خوراكي در واقع قسمت غده مانند(tuber) ساقه زيرزميني گياه سيب زميني ميباشد. 2نقش غده ی سيب زميني ذخيره غذايي گياه و خاستگاه نسل بعدي سيب زميني ها مي باشد.
ادامه مطلب ... برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی نويسندگان |