وبلاگ حرفه و فن
حرفه و فن

بره موم

 

بره موم یکی از فرآورده های کاربردی و مفید زنبور عسل است که مخلوطی از مقادیر مختلف موم زنبور و رزین ها بوده که توسط زنبور عسل از گیاهان، بویژه از جوانه گلها و برگ ها جمع آوری می شود. چون مشکل است زنبورها را در پروازهای گشتی مشاهده کرد، منابع عصاره رزین ها معمولاً آشکار نیستند.

زنبورها، رزین های محافظ گل و برگ را با آرواره های خود می تراشند و همانند دانهگرده آنرا روی ساق پاهای عقب خود در سبد گرده حمل می کنند. در حین جمع آوری بره موم، رزین ها، مقداری بزاق، سایر ترشحات زنبور عسل و همچنین موم با آن مخلوط  می گردند.

 این رزین ها بوسیله زنبورهای کارگر مورد استفاده قرار می گیرند تا  داخل حفره های تخمگذاری را پر کنند، شان ها را تعمیر نمایند، شکافهای موجود در کندو را ببندند، و ابعاد دریچه ورودی کندو را کاهش دهند. در داخل کندو هر کدام از حیوانات یا حشرات مرده را که خیلی بزرگ باشند، بوسیله لایه نازکی از بره موم پوشش می دهند تا آنها را بخارج حمل کنند. ترکیب بره موم به نوع گیاهان موجود در دسترس زنبورها بستگی دارد. رنگ، بو و احتمالاً خواص داروئی بره موم مطابق منشاء و فصل سال تغییر می کند. علاوه بر آن بعضی زنبورها تمایل فراوانی به  جمع آوری این ماده دارند(بر خلاف دلخواه زنبوردار)، چون بره موم یک ماده چسبناکی است و زیاد بودن آن بیرون آوردن چارچوب ها از جعبه ها را مشکل می سازد.



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی
 
 
 نوع قند  محصولی که در آن این قند وجود دارد
گلوکز به صورت آزادا وجود ندارد
فروکتوز عسل
گالاگتوز میوه
ساکاروز قند و شکر
لاکتوز  شیر
مالتوز  جو
نشاسته  سیب زمینی،گندم،ذرت و برنج
گلیکوژن  عضلات
مانوز  میوه ها و سبوس ها
کیتین حشرات
سوربیتول هویج و هلو
سلولز همه ی گیاهان
اینولین کنگر
ریبوز در سلول DNA

       

انواع کربوهیدرات ها
نقش کربوهیدرات ها : نقش آن ها در سلول آزاد سازی انرژی و خیره انرژی است.

1) مونو ساکارید ها : در ساختمان آن ها شش کربن (6 کربنی) بکار رفته است .

A) گلوکز : ساده ترین قند است که در خون بدن است و سایر کربوهیدرات ها در طی سوخت و ساز بدن، در بدن به گلوکز تبدیل می شوند.
B) فروکتوز : میوه ها
C) گالاکتوز : شیر

2) دی ساکارید ها : از اتصال 2 مونو ساکارید به وجود می آید.

A) لاکتوز : قند شیر                      گالکتوز +گلوکز => لاکتوز
B) مالتوز :  نان و جو                   گلوکز+گلوکز => مالتوز
C) ساکاروز : قند و شکر               فروکتوز+گلوکز => ساکاروز

2) پلی ساکارید ها : از اتصال چند مونو ساکارید به وجود می آید.

گلیکوژن(قند ذخیره ای) : در سلول های کبد و ماهیچه ای ذخیره می شود.
برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی

نکات مهم راجع به برچسب‌های مراقبتی لباس ها!

del1

اغلب لباس‌ها دارای علائمی هستند که دارای اهمیتی زائد در جهت نگهداری آنها می‌باشند. ما در این مقاله تمام این علائم را بررسی کرده ایم.



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی


 

طرز شناخت چند نمونه از الیاف

 

 

 

  

 

 

طرز شناخت الیاف پنبه :

 

 

 

1- روش میكروسكوپی: در این روش ، به كمك میكروسكوپ ، تاب های طبیعی در الیاف پنبه مشاهده می شود و می توان آنرا به یك روبان تشبیه كرد كه تاب خورده باشد .

 

 

 

  2- روش سوزاندن : الیاف پنبه در تماس با شعله ی آتش به سرعت می سوزد و چنانچه شعله را دور كنیم ، الیاف به سوختن ادامه می دهند و از خود ، خاكستر بسیار سبك باقی می گذارند.بویی كه بر اثر سوختن ایجاد می شود شبیه بوی سوختن كاغذ است و این به علت وجود سلولز در پنبه است.

 

 

طرز شناخت الیاف پشم :

 

  1- روش میكروسكوپی : بهترین علامت مشخصه ، وجود فلس ها در پوسته ی خارجی آن است كه شامل لایه های شاخی است كه به طور نامنظم در كنار هم قرار گرفته اند .این فلس ها ، بدنه ی لیف را به شكل ساقه ی درت خرما یا پوست ماهی نشان می دهند . فلس ها در الیاف ظریف ، كوچك و تعداد آن ها ، زیاد و بر عكس در الیاف ضخیم ، بزرگ و تعداد آن ها بیش تر است به همین علت ، الیاف ضخیم ، خشن و براق تر از الیاف ظریف اند . 

 

 

2- روش سوزاندن: اگر شعله ی كبریت را به الیاف پشم نزدیك كنیم آهسته می سوزد خاكستر باقی مانده ، سیاه براق و گاهی قهوه ای مایل به سیاه است و زیر انگشتان نرم می شود .هنگام سوختن ، بوی مخصوصی شبیه پر و موی سوخته به مشام می رسد .ایجاد بوی حاصل ، به علت وجود تركیبات كربن ، ازت و گوگرد است .

 

 

 

 

طرز شناخت الیاف ابریشم :

 

1- روش میكروسكوپی :مقطع عرض الیاف ابریشم در زیر میكروسكوپ ، به شكل سه ضلعی با گوشه های منحنی و قوس دار ، به صورت جفت چسبیده به هم یا جدا از هم دیده می شود 2- روش سوزاندن :الیاف ابریشم مانند الیاف پشم ، در برابر شعله می سوزد و خاكستر سیاهی به جای می گذارد .بویی كه از الیاف ابریشم به مشام می رسد ، به علت نداشتن گوگرد با پشم كمی فرق دارد .

برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی

 

 

 

 

 

 

 

 

 محصولات ارگانیک یعنی چه؟

 

وقتی برای خرید به بازار میوه‌فروشان مراجعه می‌کنیم گاهی با محصولاتی مواجه می‌شویم که فروشندگان، آنها را محصولات «ارگانیک» می‌نامند. در این میان ممکن است برای برخی از مصرف‌کنندگان این سوال پیش آید که محصولات ارگانیک چه تفاوتی با محصولات غیرارگانیک دارند؟ باید گفت: محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و در خاکی که از چند سال قبل هیچ‌گونه سموم دفع آفات گیاهی نظیر: علف هرزکش‌ها، قارچ‌کش‌ها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت می‌شود، رشد می‌کنند. از سوی دیگر در ترکیبات میوه‌های ارگانیک هیچ‌گونه اصلاح ژنتیکی صورت نمی‌گیرد و از گازها برای رشد زودرس میوه‌ها استفاده نمی‌شود. به‌همین دلیل رنگ این نوع میوه‌ها طبیعی بوده و نه خیلی پررنگ یا کم‌رنگ‌تر از حد معمول هستند. بافت آنها مناسب و خیلی نرم یا سفت نیست. اندازه میوه‌ها هم متعادل بوده و طعم و بوی طبیعی و مناسبی دارند که البته بارزترین ملاک تشخیص میوه‌های ارگانیک از غیرارگانیک هم همین طعم و بوی طبیعی‌شان است، بعلاوه پوست میوه‌های ارگانیک کاملا متناسب با میوه بوده و زیاد ضخیم نیست. از همه مهم‌تر آن که در این نوع محصولات کاهش آلودگی خاک به کودها و سموم موجب باقی ماندن عناصر مفیدی مانند کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و ویتامینC در سبزی‌ها می‌شود.

متاسفانه به دلیل افزایش روزافزون جمعیت، محصولات ارگانیک جوابگوی نیاز مصرف‌کنندگان نمی‌باشد و کشاورزان مجبورند برای تامین هرچه سریع‌تر تقاضا علاوه بر محصولات ارگانیک از انواع میوه‌های گلخانه‌ای یا خارج از فصل نیز استفاده کنند. لذا این نوع محصولات به دلیل آن که در مرحله رشد زمان لازم را طی نمی‌کنند بسیاری از ویتامین‌ها و مواد ضروری را ندارند. به عنوان مثال، محصولات گلخانه‌ای مدت مدیدی است که در ایران تولید می‌شوند. این محصولات در مقایسه با میوه‌های ارگانیک کمبودهای زیادی دارند.

از آنجا که گلخانه‌های شیشه‌ای در کشورمان بسیار کم‌وسعت و محدود هستند نور خورشید به طور مستقیم به محصولات گلخانه‌ای نمی‌تابد، لذا این محصولات به نوعی با کمبود ویتامینC و سایر مواد مغذی که برای به وجود آمدن به نور مستقیم نیاز دارند، مواجهند. از طرف دیگر برای این که میوه‌ها و سبزی‌ها سریع‌تر از حد معمول برسند کشاورزان از روش‌های شیمیایی مختلفی استفاده می‌کنند. همین موضوع تا حدی در کاهش ویتامین‌ها و ریزمغذی‌های محصولات گلخانه‌ای موثر است.

لذا وجود میوه‌هایی با ظاهر درشت که فاقد طعم و خاصیت هستند همگی ناشی از استفاده بی‌رویه از کودها، آفت‌کش‌ها و باقی ماندن ترکیبات آنها در محصولات است. از همه بدتر آن که برخی از میوه‌های خارج از فصل که وارداتی بوده و با قیمت‌های بالا در میوه‌فروشی‌ها عرضه می‌شوند از مشکلات عدیده دیگری برخوردارند.

برخی از این میوه‌ها به دلیل آن که محصول درختانی هستند که با مهندسی ژنتیک در آنها تغییراتی ایجاد شده است حاوی ژن‌های تغییر شکل‌یافته‌ای هستند که باکتری‌های موجود در روده را تغییر می‌دهند و موجب مقاوم شدن بدن به آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شوند. در این تغییرات ژنی میوه‌ها مدت بیشتری روی درختان می‌مانند و رسیدن آنها برای نیاز کمتر به نگهداری در انبار و سردخانه‌ها به تاخیر می‌افتد. لذا این تاخیر می‌تواند از مقدار مواد مغذی آنها نیز بکاهد.

 

 

توجه: شکل ظاهری محصول نمی‌تواند معیار درستی برای خرید محصولات ارگانیک باشد. ما باید کیفیت محصول و محلی که تولید شده را مورد توجه قرار دهیم. معمولا محصولاتی که در بسیاری از بازارهای محلی ارائه می‌شوند، سالم‌تر هستند. در نهایت آن که محصولاتی را خریداری کنیم که گواهی شده هستند. تقاضا برای این محصولات راه تولید آنها را فراهم خواهد کرد.

 

 


برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی
درباره وبلاگ

به نام خالق هستی .به وبلاگ من خوش آمدید.این وبلاگ توسط قاسمی دبیر حرفه وفن طراحی گردیده است.اميد است همکاران، دوستان و دانش آموزان عزيز با نظرات و پيشنهادات سازنده خود،در هر چه بهتر شدن مطالب اين وبلاگ مرا ياري نمايند.
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 45
بازدید دیروز : 49
بازدید هفته : 45
بازدید ماه : 1229
بازدید کل : 575588
تعداد مطالب : 445
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1