سبزی میوه دار: این سبزیجات همان طور که از نامشان پیداست در روی زمین به عمل آمده و دانه دار می باشند. از معروفترین آنها خیار، گوجه فرنگی و فلفل را می توان نام برد. این سبزیجات اختصاصاً با اینکه از نظر دارا بودن کالری بسیار ضعیف می باشند اما دارای عناصر قوی و مهم مانند پتاسیم ،کلسیم ،سدیم ، سولفور ،آهن، منگنز و فسفر می باشند به خصوص گوجه فرنگی که سرشار از ویتامین C می باشد .
فلفل ،خیار و گوجه فرنگی البته معمو لاً به صورت خام به مصرف میرسند، اما بسیاری میوه ها ی دیگر از این دسته را میتوان در سالاد و بدون پختن مصرف نمود که تمام آنها دارای کیفیت پالایندگی بدن می باشند.
بیشتر آنها را می توان به صورت سالاد (مانند سالاد کاهو و اسفناج توام با سس طبیعی لیمو ) یا به صورت بخار پز خیلی جزئی که هنوز سفت و ترد باشند استفاده کرد . ترکیبات زیادی از آنها را می توان درست کرد که نه تنها مقوی بلکه لذت بخش نیز می باشند .
سبزیجات ریشه ای و پیازدار: سبزجات این گروه نباید زیاد پخته شوند ، در بسیاری از موارد آنها باید در حالت خام خورده شوند . وقتی که پختن مورد نظر است بخارپز قابل قبول ترین روش ها میباشد .
در گروه ریشه ای و پیازدار سبزیجاتی همچون اسپاراگوس ،تربچه، سیر، پیاز، شلغم، هویج و ترب سفید قرار دارند ،. از اینها هویج، تربچه و اسپاراگوس جهت خوردن به صورت خام قابل قبول ترین می باشند. خوشحال کننده ترین اصول در مورد این سبزیجات آن است که می توان از آنها در ترکیبات متنوع استفاده کرد در فروشگاه های بسیاری انواع سبزیجات و چاشنی ها را میتوان یافت که عطر و بوی خوبی دارند. اینها می توانند به سالاد و سبزیجات بخار پز شده اضافه گردند . یک وعده غذا شامل مخلوطی از سالاد باآب لیمو ترش، سبزیجات بخارپز شده و یک وعده غذای پروتئین دار ، غذای بسیار سالمی است .
در هنگام تهیه غذاهای خود همیشه به خاطر بسپارید آبی که سبزیهای شما در آن پخته می شوند ارزش غذایی بسیاری دارد و هرگز نباید به دور ریخته شود. از آن می توان به صورت های متفاوت استفاده نمود: هنگامی که به طور صحیح چاشنی زده شود نوشابه ای خوشمزه و شاداب کننده به دست می دهد . آنرا می توان جهت تهیه سوپ استفاده قرار گیرد زیرا پس از یک یا دو روز بسیاری از ارزش غذایی خود را از دست می دهد .
بسیاری از مردم بی اطلاع ، بهترین قسمت سبزجات خود را توام با پوست آن دور می اندازند بدون توجه به اینکه زیر پوست سبزیجات از نقطه نظر نیروی زندگی بسیار غنی میباشد، به همین دلیل شما باید تا جایی که ممکن است پوست سبزیجات را نیز بخورید .
ممکن است متعجب شوید اگر بدانید چه تعدادی از سبزیجات را چنانچه خوب جویده شوند میتوانید به صورت خام مصرف کنید. برای مثال دانه، ذرت، و کلم خام دارای عطر عالی (چیزی متفاوت با عطر پخته آنها ) همانند کاهو و هویج،خیار، فلفل سبز، کرفس، تربچه وحتی قارچ میباشند.اینها دارای عناصر حیاتی و معدنی هستند که به دست آوردن آن از مواد غذایی دیگر مشکل است. مسئله دیگر که باید در نظر گرفته شود این است که بسیاری از مردم از اسیدی بودن زیاد معده رنج می برند که این سبزیجات می توانند آن را برطرف کنند.
نیروی زندگی را می توان از آب سبزیجات نیز به دست آورد. آب سبزیجات خام دارای آنزیم هایی است که برای هضم غذا مناسب می باشند و همچنین دارای مواد معدنی است. به علاوه، آب میوه و سبزیها بسیار زود هضم بوده و سریع جذب بدن می گردد . در جاییکه جذب بعضی مواد غذایی ممکن است تا پنج ساعت طول بکشد، مواد مغذی موجود درآاب میوه تنها به 15 دقیقه زمان نیاز دارد تا وارد جریان خون گردد . حال که چنین انرژی کمی جهت هضم مورد نیاز است ، آب میوه ها برای کسانی که قدرت هضم کمی دارند بسیار مفید می با شد .
البته ما در اینجا با آب میوه های کنسرو شده و کنستانتره اشاره نمی کنیم بلکه آنچه مورد نظر است تنها آب سبزیجاتی است که تازه گرفته شده اند .
هرگز بیش از مقدار مواد نیاز آب میوه را نگیرید زیرا همین طور که گفته شد بیش از 24 ساعت قابل نگهداری نیست و از آن پس ارزش غذایی موجود در آن افول می کند .
بسیار جالب خواهد بود که ترکیب انواع آب سبزیجات را با ذائقه خود تجربه کنید . ترکیباتی که مخصوصاً آب میوه ها با آب سبزیجات مخلوط شوند. ترکیبی مانند آب هویج ، آب کرفس که با آب پرتغال و سیب مخلوط شده با شند نه تنها خوشمزه است بلکه کم اشتها ترین ذائقه را برخواهد انگیخت .
ما عقیده داریم هنگامیکه شما عطر و مزه سبزیجاتی را که به طور صحیح تهیه گردیده اند کشف کنید دیگر هرگز آنها را کنار نخواهید گذاشت .از آن پس انواع متنوع آن بخش مهمی از رژیم غذایی شما را پرخواهد کرد .