ارزش غذایی ماهی در تغذیه انسان ها
وبلاگ حرفه و فن
حرفه و فن

ارزش غذایی ماهی در تغذیه انسان ها

گوشت ماهی در حدود 20 % پروتیین مورد نیاز انسانها را تشکیل می دهند زیرا :

1- گوشت ماهی دارای پروتئین مرغوب با قابلیت هضم بالا و ضریب هضمی 96% می باشد.

2- گوشت ماهی دارای کلیه اسید های آمینه ضروری بدن می باشد. مانند:

لیزین ، لوسین ، آرژین ، هیسیدین ، والین ، تریپتوفان

لیزین : برای رشد خیلی مهم است.

اجزای تشکیل دهنده پروتئین اسید های آمینه هستند:

20 نوع هستند که 10 عدد ضروری و 10 عدد غیر ضروری است.

انواع پروتئین:

1- قابل هضم( در ماهی بیشتر است)

2- غیر قابل هضم

3- درصد زیادی از چربی های گوشت ماهی از نوع اشباع نشده می باشد ، میزان کلسترول بد گوشت ماهی خیلی پایین است.

چربی امگا 3 موجود در گوشت ماهی باعث کاهش میزان چربی و کلسترول بد خون می شود.

بنابراین گوشت ماهی در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی نقش مهمی دارد.

4- گوشت ماهی و سایر آبزیان سرشار از ویتامین های مختلفی چون گروه است.

5- مواد معدنی موجود در گوشت ماهی شامل فسفر – کلسیم – آهن – سلینیوم – منیزیم – فلوئور – ید و سایر میکرو المنت های غنی می باشد که اثر مهمی در سلامتی انسان دارد.

6- مصرف گوشت ماهی در درمان بسیاری از امراض چون ، افزایش کلسترول خون ، تصلب شرائین ، افزایش فشار خون ، ناراحتی های عصبی ، بیماری گواتر و غیره مؤثر است.

تاریخچه ی پرورش ماهی

ماهی ها اولِین مهره دارانِی هستند که در روِی زمین به وجود آمده اند.حدود 320 میلیون سال پِیش ، ِیعنِی زمانِی که عصر طلاِیِی ماهی ها به حساب می آمد و آبزِیان بهترِین و پِیشرفته ترِین موجودات زنده دنِیا را تشکِیل می دادندپرورش ماهی در حوضچه از دیر باز معمول بوده است.

در کشور چین، پیشینه آن به 2700 سال پیش از میلاد بر می گردد

این فعالیت در ایران با تکثیر تاس ما هیان در سال 1301 وپرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان از سال 1338 آغاز شده است

جانواران خونسرد: به جانورانی که دمای بدنشان با محیط بیرون سازش پذیر می باشد.و دمای بدنشان ثابت است.

ماهیان خزندگان

جانواران خونگرم: به جانورانی که دمای بدنشان با محیط بیرون تغییر نمی کند.و دمای بدنشان ثابت است.

پرندگان و پستانداران

ماهیان متعلق به حیوانات خونسرد ( پویی کیلو ترم – poikilo therm) می باشند .

یعنی حرارت بدنشان با شرایط زیست محیطی سازگاری و تطبیق داشته و به دلیل دارا بودن خصوصیات ویژه زیست شناختی ، مزایای بیشتری بر سایر منابع پروتینی دارند

دلایل برتری پرورش ماهی

1- ضریب تبدیل غذایی در ماهی از طیور و گوسفند و گاو بیشتر است که دلیل آن نیاز کمترماهی به مصرف انرژی برای گرم کردن بدن وغلبه بر نیروی جاذبه است.

2- ماهی را می توان در تراکم زیاد نیز پرورش داد .

3- پرورش ماهی، روشی بسیار موثر در مصرف مواد زائد کشاورزی و دامپروری است

4- گوشت ماهی، ارزش غذائی بسیار بالایی دارد .

اختصاصات کلی ماهیان پرورشی :

1- سریع الرشد باشد

2- متناسب با ذایقه ی مردم بوده و بازار پسند باشد .

3- از غذای دستی ارزان قیمت و در دسترس تغذیه کند .

4- نسبت به تغییرات محیطی آب مقاوم باشد .

5- در مقابل تور کشی و دستکاری و بیماریها مقاوم باشد .

6- شرایط پرورشی بصورت متراکم و فوق متراکم را تحمل نماید.

7- امکان تکثیر انبوه آن فراهم باشد.



برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی

درباره وبلاگ

به نام خالق هستی .به وبلاگ من خوش آمدید.این وبلاگ توسط قاسمی دبیر حرفه وفن طراحی گردیده است.اميد است همکاران، دوستان و دانش آموزان عزيز با نظرات و پيشنهادات سازنده خود،در هر چه بهتر شدن مطالب اين وبلاگ مرا ياري نمايند.
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 21
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 21
بازدید ماه : 78
بازدید کل : 574378
تعداد مطالب : 445
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1