ارزش غذایی گوشت ماهی
وبلاگ حرفه و فن
حرفه و فن


 

ماهی دارای پروتئین مرغوب با قابلیت هضم آسان است. ماهی در پیشگیری از بروز بیماری ;های قلبی و عروقی نقش مهمی دارد زیرا درصد زیادی از چربی ;های ماهی از نوع اشباع ;نشده بوده و میزان کلسترول گوشت ماهی پایین است. چربی ;امگا ـ ; موجود در گوشت ماهی باعث کاهش میزان چربی و کلسترول خون می ;شود. گوشت ماهی و سایر آبزیان سرشار از ویتامین ;های مختلفی چون گروه A، B، D، K و E است. مواد معدنی موجود در گوشت ماهی نظیر فسفر، کلسیم، آهن، سلنیوم، منیزیوم، فلوئور، ید و سایر ریزمغذی ;ها می ;باشند که همگی اثر مهمی در سلامتی انسان دارند.
تحقیقات نشان می ;دهد مصرف ماهی سبب رشد بهتر، هوش بیشتر، سلامت و طول عمر شده و از بیماری گواتر، پوسیدگی دندان و بیماری ;های قلبی ـ عروقی جلوگیری می ;کند. گوشت ماهی دارای کلیه اسیدهای آمینه لازم و ضروری برای بدن مانند لیزین، آرژنین و ... است. مطالعات امروزه ثابت کرده است که مصرف ماهی اثرات معجزه ;آسایی در درمان بسیاری از امراض مثل پرفشاری، روماتیسم، ذات ;الریه، سردردهای میگرنی، بیماری ;های کلیوی و آسم دارد.
در جدول 1، روش ;های تشخیص ماهی تازه از ماهی مانده و ماهی فاسدشده ارائه شده است. توجه به این نکات خصوصا در هنگام خرید ماهی در حفظ سلامتی ما نقش مهمی ایفا می ;کند.
علایم ظاهری خصوصیات ماهی تازه خصوصیات ماهی مانده خصوصیات ماهی فاسد
علایم ظاهری درخشنده و شفاف بدون درخشندگی (کدر) فاقد درخشندگی ـ کدر و تیره
آبشش قرمز روشن و عاری از ماده لزج آبی ;رنگ ـ آبشش به راحتی کنده می ;شود قهوه ;ای تیره و مملو از مواد لزج
چشم شفاف، روشن و درخشان کدر ـ فرو رفته چشم ;ها کاملاً گود و فرو رفته
رپوش آبششی کاملاً برجسته و بسته باز و بلند شده و بسته نیست کاملاً باز
فلس ;ها درخشان، براق، محکم به بدن چسبیده کدر ـ به راحتی از پوست جدا می ;شود سست و نرم و به راحتی کنده می ;شود
بو عاری از بوی گندیده بوی زننده بوی گندیدگی و غیر طبیعی
دهان بسته است باز است باز است
دیواره شکمی محکم و دارای قابلیت ارتجاعی کافی به حالت خوابیده در آمده شکم خمیرشکل و به راحتی پاره می ;شود
درون درون محوطه شکمی روشن و بدون بو درون تیره ـ کمی بوی غیر طبیعی دارد قهوه ;ای ;رنگ بوی تعفن
غوطه ;وری در آب فرو می ;رود شناور در آب شناور در آب
عضلات محکم و ارتجاعی، اتصال به استخوان،اثر انگشت روی عضله نمی ;ماند عضلات نرم و به آسانی از استخوان جدا می ;شوند، اثر انگشت می ;ماند پلاسیده، پژمرده و شل، در اثر فشار انگشت فرورفتگی ایجاد می ;شود.
جدول 1 ـ روش ;های تشخیص ماهی تازه از ماهی مانده و ماهی فاسد
در جدول 2، برخی از انواع ماهی و مقادیر ;امگا ـ 3; در آنها ارائه شده است
مقادیر بالای ;امگا ـ 3; (بیش از 1 گرم در 100 گرم) کپور، قباد، آزاد، ساردین، قزل ;آلای دریاچه ;ای، ماهی تن و ماهی سفید
مقادیر متوسط;امگا ـ 3; لوفیش، هالیبوت، قزل ;آلای رنگین ;کمان
مقادیر اندک امگا ـ ; ُرخو، سوف، کاد

 

 

 

برگرفته از سایت استانداری اصفهان

 


برچسب:, :: :: نويسنده : قاسمی

درباره وبلاگ

به نام خالق هستی .به وبلاگ من خوش آمدید.این وبلاگ توسط قاسمی دبیر حرفه وفن طراحی گردیده است.اميد است همکاران، دوستان و دانش آموزان عزيز با نظرات و پيشنهادات سازنده خود،در هر چه بهتر شدن مطالب اين وبلاگ مرا ياري نمايند.
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 16
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 16
بازدید ماه : 73
بازدید کل : 574373
تعداد مطالب : 445
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1